Buğdaysız Gıdaların Listesi

ürün bileşenlerini kontrol edin

Bakkalda buğday içeren gıdalardan kaçınmak kafa karıştırıcı olabilir. Birçok ürün, buğday alerjiniz veya intoleransınız varsa sizi hasta edebilecek gizli miktarlarda buğday içerebilir. Diyetinizde buğdaydan kaçınmanız gerekiyorsa, bu yazdırılabilir alışveriş listesi onu güvenli bir şekilde oynamanıza yardımcı olabilir.



Buğdaysız Gıdaların Alışveriş Listesi

Aşağıdaki buğday içermeyen gıdalar listesi, netleştirmek için hangi gıdaların glüten içerdiğini gösterir. Buğdaydan vazgeçmeniz gerekiyorsa, cesaretinizi kaybetmeyin; piyasada hala birçok seçenek var. Yazdırılabilir listeyi indirmek için yardıma ihtiyacınız varsa, bunlara göz atınfaydalı ipuçları.



İlgili Makaleler
  • Buğdaysız Kitaplar
  • Darı Nedir?
  • Glutensiz Nasıl Yenir

üretir

buğdaysız alışveriş listesi

Bu yazdırılabilir alışveriş listesini indirin





kedilerde kulak akarları için doğal tedavi

Yerel bakkalınızdaki ürün bölümünün neredeyse tamamı buğday içermemeli ve tüketilebilir olmalıdır. Bu, aşağıdakiler gibi yiyecekleri içerir:

  • Elmalar
  • Muz
  • Narenciye
  • çilek
  • Ispanak
  • Kuşkonmaz
  • Kabak
  • Patates
  • Soğanlar
  • Biberler
  • brokoli
  • Zencefil
  • Marul
  • Otlar

Mandıra

Peynir

Marketinizin süt ürünleri bölümünün çoğu da buğday içermemelidir. Güvenli yiyecekler arasında şunlar gibi lezzetli ürünler bulunur:



  • Süt
  • Krem
  • Yoğurt (Kurabiye kırıntısı gibi katkı maddeleri içeren yoğurtlardan kaçının.)
  • Peynir ('Glutensiz' olarak etiketlenmedikçe rendelenmiş peynirlerden kaçının. Rendelenmiş peynirlerin bir kısmına yapışmasını önlemek için un serpilir.)
  • Süzme peynir
  • Ekşi krema

Et ve Balık Bölümü

Kuzu

Bakkalınızın et bölümündeki yiyeceklerin neredeyse tamamı buğdaysızdır. Bununla birlikte, buğday içerebilecek sıvı bir karışımla salamura edilebilecek bütün hindilere dikkat edin. Emin olmak için içerik etiketlerini iki kez kontrol edin. Tüketim için güvenli olan diğer gıdalar şunları içerir:

  • Domuz eti
  • Sığır eti
  • Kümes hayvanları
  • Balık (Önceden yapılmış, panelenmiş balık seçimlerinden kaçının.)
  • Karides
  • Istakoz
  • Yumurtalar
  • Kuzu

Şarküteri Tezgahı

Şarküteri tepsisi

Buğday içermeyen yiyecekler arıyorsanız, şarküteri tezgahınız büyük bir tuzak olabilir. Birçok şarküteri eti buğday veya glüten içerir ve bu da onları tüketim için güvensiz kılar. Şarküteri etlerinizin güvenli olduğundan emin olmak için aşağıdaki markaları arayın:



  • Applegate Çiftlikleri
  • domuz kafası
  • Kolomb
  • Diyet hücresi
  • Dietz ve Watson
  • Hormel Doğal Seçim
  • Jenny-O
  • Wilshire Çiftlikleri

Konserve ürünleri

kutular

Marketinizde buğday içermeyen çok sayıda konserve türü vardır. Konserve etten konserve soslara, meyve ve sebzelere kadar her şeyi bulabilirsiniz. Bu küçük bir örneklemedir; emin olmak için her seferinde etiketi kontrol ettiğinizden emin olun:



çamaşır nasıl güzel kokar
  • Fasulye
  • sebzeler
  • Meyveler
  • Ton balığı
  • Somon

Tahıllar ve Makarnalar

Esmer pirinç

Piyasada çok sayıda buğdaysız tahıl ve buğdaysız makarna ürünleri bulunmaktadır. Aşağıdakilerden herhangi birini bütün, öğütülmüş veya erişte formunda arayın. Bu seçeneklerden bazılarının buğday içermeseler bile glüten içerdiğini unutmayın.

  • Pirinç
  • solmayan çiçek
  • Kinoa
  • Yulaf (gluten içerebilir)
  • Çavdar (gluten)
  • ben
  • Spelled (gluten)
  • Arpa (gluten)
  • tef
  • karabuğday
  • sebzeler

Hububat

Yulaf ezmesi

Çoğu tahıl bir tür buğday içerirken, buğday içermeyen bazı sıcak ve soğuk tahıllar mevcuttur. Tüm ürünlerde olduğu gibi, bu tahıllar hala glüten içerebilir. Glutene duyarlıysanız, seçenekleri iyice araştırdığınızdan emin olun. Buğday içermeyen tahıllar aşağıdaki seçenekleri içerir:

  • Chex
  • Yulaf ezmesi (gluten içerebilir)
  • Pirinç Çıtırları (gluten içerebilir)
  • Pirinç Kreması
  • Granola (gluten içerebilir)

Buğdaysız Unlar

tahıl unu

Kendi ekmeğinizi veya diğer unlu mamullerinizi yapmayı öğrenme sürecindeyseniz, bu buğdaysız unlardan herhangi birini kullanabilirsiniz. Yardıma ihtiyacınız varsa, önceden paketlenmiş glütensiz (dolayısıyla buğdaysız) un karışımlarını, buğdaysız pişirmeye alışana kadar kullanmayı düşünün.

  • Badem
  • manyok
  • kestane
  • Nohut (Garbanzo fasulyesi)
  • Keten tohumu
  • Fındık
  • Kudüs enginar (Sunchoke)
  • Kamut (glüten)
  • sebzeler
  • Millet
  • Yulaf (gluten içerebilir veya içermeyebilir)
  • Patates
  • Kinoa
  • Beyaz pirinç
  • Esmer pirinç
  • Çavdar (gluten)
  • ben
  • yazıldığından
  • tef
  • Tapyoka
  • karabuğday

atıştırmalıklar

Patlamış mısır

Piyasada çok sayıda buğday içermeyen atıştırmalıklar da var. Bu ürünlerden bazıları, nasıl üretildiklerine bağlı olarak eser miktarda buğday içerebilir; emin olmak için etiketi her zaman iki kez kontrol edin. Bu listedekilere ek olarak, Glutino gibi glütensiz atıştırmalıklar ve fırıncılık konusunda uzmanlaşmış herhangi bir üretici arayın.

  • Badem
  • Kaju fıstığı
  • Ceviz
  • Yer fıstığı
  • Fındıklar
  • cevizler
  • Kurutulmuş meyve
  • elma püresi
  • Patlamış mısır
  • Mısır cipsi
  • fasulye cipsi
  • ben cips
  • Patates cipsi
  • sebze cipsi
  • Dondurma (Başlığında kurabiye, hamur veya 'crunch' kelimesini içeren çeşitlerden kaçının.)
  • Dondurulmuş meyve çıkar
  • İtalyan buzu

İçecekler

Meyve suyu

Çoğu içecek buğday içermez. Bir miktar buğday içerebileceğinden, toz sıcak çikolata karışımı gibi herhangi bir içecek karışımının üzerindeki etiketi kontrol edin veya kaçının. Güvenli içecekler şu seçenekleri içerir:

  • Süt
  • Meyve suyu
  • Soda
  • Selzer
  • Su

Buğdaysız Glutensiz Değildir

Buğday içermeyen diyet, tüm buğdayı diyetten çıkarır ve sadece gıdaların değil, aynı zamanda cilt bakım ürünleri ve kozmetik ürünlerinin de etiketlerinin okunmasını gerektirir. Bununla birlikte, glüten konusunda endişeleriniz varsa, buğdaysız bir diyetin glütensiz bir diyet olmadığını unutmayın. Örneğin, buğday içermeyen bir diyette karabuğday, darı, yulaf, pirinç ve çavdar gibi tahıllar tavsiye edilir.

Yulaf, glütensiz bir diyet için yukarıdaki tahılları değerlendirirken, glütensiz olabilir veya olmayabilir. Yulaf, büyüme ve/veya üretim süreci sırasında çapraz kontamine olabileceğinden, glütensiz olarak onaylanmadıkça genellikle şüphelidir. Diyetinizden glüteni çıkarıyorsanız, çavdardan kesinlikle uzak durmalısınız.

zaman kapsülüne konacak şeyler

Etiketleri Kontrol Edin

Buğday içermemesi gereken yiyecekleri yerken bile, dolgu maddesi veya katkı maddesi olarak buğday veya buğday yan ürünlerinin eklenmediğinden emin olmak için etiketleri kontrol edin. Örneğin baklagiller buğday içermez, ancak kuru fasulye satın aldığınızda buğday eklenmiş bir bileşen olabilir. Peynir buğday içermez, ancak peynir sosu olmayabilir. Buğday ve buğday ürünlerinden kaçınmayı öğrenmek bilgi, kararlılık ve özveri gerektirir. Buğdaysız yaşam hakkında kitaplar okuyarak zengin bilgiler bulabilirsiniz, ancak bir gıdanın buğday içerip içermediği konusunda şüpheniz varsa, ondan kaçının. Buğday içermeyen diyetinizle ilgili daha fazla yardım için sağlık uzmanınızla veya beslenme uzmanınızla görüşün.